Gös med midsommarsmaker

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 700gfärsk gösfilé
- 100gmatjessill
- 1ststor gul lök
- 1knippa(or)dill
- 1stcitron
- 100gbrynt smör
- 700gnypotatis
- salt
Till dekoration
- Babysallad
- Rädisor
- Penséer
- Gräslöksblommor
Så lagar du
Börja med att bryna smöret genom att smälta smöret i en kastrull på medelhög värme tills smöret har blivit nötigt i doften och ljusbrunt till färgen.
Plocka dillen och spara kvistarna till potatiskoket.
Tvätta potatisen och kok den i lättsaltat vatten med rikligt av dillkvistar.
Hacka matjessill, lök, dill och filea citronen. Lägg alla ingredienser i en liten kastrull och häll i det brynta smöret. Koka upp hastigt innan servering.
Skär gösen i lämpliga portionsbitar och stek på hög värme.
Servera gösen med nykokt potatis och ett par generösa skedar av matjessillsblandningen. Garnera med sallad, rädisor, penséer och gräslöksblommor. Glad midsommar!