Gräddbullar med tall, myskmadra och hallon

Publicerat:
2016-03-22Tillagningstid:
Spännande smaker av tall och myskmadra lyfter godsakerna till nya höjder.
Ingredienser
Mandelbotten med hallon
- 200gmandelmassa
- 40gtorkade hallon
Italiensk maräng med tall och myskmadra
- 200gäggvita
- 5gvinsyra (kan uteslutas)
- 100gvatten
- 250gsocker
- 5gtorkade tallbar, mixade till pulver
- 5gtorkad myskmadra, mixad till pulver
Så lagar du
Mandelbottnar
1. Mixa ihop mandelmassan med hallonen till en slät deg och kavla ut cirka 3 mm tjockt mellan två bakplåtspapper.
2. Stansa ut cirklar i stora som femkronor.
Italiensk maräng med tall och myskmadra
1. Placera äggvita och vinsyra i en skål och vispa med elvisp till ett fast skum.
2. Under tiden, koka vatten och socker till 120 grader i en kastrull.
3. Häll sockerlagen över marängen medan du fortsätter vispa. Vispa tills den är strax över rumstemperatur. Rör ner tall och myskmadra.
4. Fyll upp i en spritspåse och spritsa på mandelbottnen. Doppa sedan i tempererad choklad.