Gräddkokta svartrötter med gremolata

Gräddkokta svartrötter med gremolata

Ingredienser

3 - 4portioner

  • Ca 1/2kg
    svartrötter
  • 1/2 st
    citron
  • 2dl
    grädde
  • 1dl
    créme fraiche
  • 1/2 tsk
    salt

Gremolata:

    Skalet från 1 citron

    • 2st
      finhackade vitlöksklyftor
    • 1/2 dl
      finhackad bladpersilja

    Så lagar du

    Skala svartrötterna under rinnande kallvatten och lägg över dom i en skål med citronvatten så de inte mörknar.

    Skär svartrötterna i stavar eller tärningar och koka dom i lättsaltat vatten i 5 minuter. Häll av i ett durkslag.

    Koka upp grädde och créme fraiche. Lägg i svartrötterna och låt koka i 5 – 10 minuter. De ska vara mjuka men med lite tuggmotstånd.

    Blanda citronskal, vitlök och persilja och strö över svartrötterna.

    Dela det här receptet med dina vänner!