Gräddstekta rotfrukter

Publicerat:
2015-12-30Tillagningstid:
De godaste rotfrukterna gräddbakas i ugn och steks sedan till härlig sötma och karamellig smak i grädde. Perfekt till söndagssteken.
Ingredienser
6portioner
- 1stpalsternacka
- 4stmorötter
- ½kålrot
- 2stfänkål, de vita delarna
- 3dlgrädde
- enknippa(or)persilja
- ennypa(or)salt
- ennypa(or)svartpeppar
Så lagar du
1. Skrubba rotfrukterna noga. Lägg dem hela i en ugnsform, slå på grädde och salta. Baka i ugn tills de blivit mjuka.
2. Lyft upp rotsakerna och skär dem i grova bitar. Spara grädden till servering om du lagar rotfrukterna som tillbehör till exempelvis stek, och blanda med köttskyn.
3. Lägg en klick av grädden i en varm stekpanna och bryn rotsakerna som om grädden vore smör, i ej för hög värme.
4. Servera med massor av finhackad persilja, gärna tillsammans med pressgrönsaker till Pauls porterstek.