Gräddstekta rotfrukter

portion på fin tallrik

Publicerat:

Tillagningstid:

De godaste rotfrukterna gräddbakas i ugn och steks sedan till härlig sötma och karamellig smak i grädde. Perfekt till söndagssteken.

Ingredienser

6portioner

  • 1st
    palsternacka
  • 4st
    morötter
  • ½
    kålrot
  • 2st
    fänkål, de vita delarna
  • 3dl
    grädde
  • enknippa(or)
    persilja
  • ennypa(or)
    salt
  • ennypa(or)
    svartpeppar

Så lagar du

1. Skrubba rotfrukterna noga. Lägg dem hela i en ugnsform, slå på grädde och salta. Baka i ugn tills de blivit mjuka.

2. Lyft upp rotsakerna och skär dem i grova bitar. Spara grädden till servering om du lagar rotfrukterna som tillbehör till exempelvis stek, och blanda med köttskyn.

3. Lägg en klick av grädden i en varm stekpanna och bryn rotsakerna som om grädden vore smör, i ej för hög värme.

4. Servera med massor av finhackad persilja, gärna tillsammans med pressgrönsaker till Pauls porterstek.

Dela det här receptet med dina vänner!