Granola

Publicerat:
2013-04-17Tillagningstid:
Ingredienser
8 - 10portioner
- 1 ½ dlsötmandel
- 1dlpekannötter
- 8dlhavregryn
- 1dlpumpakärnor
- 1dlkokosflingor
- 1 mskmalen kanel
- ½mskmalen ingefära
- ½mskstött kardemumma
- 2mskråsocker
- 1 ½dlgod äppeljuice
- ½dlsolrosolja
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 C. Hacka nötterna grovt och blanda dem med alla gryn och frön i en stor bunke. Tillsätt sockret och rör om.
2. Blanda äppeljuice och solrosolja och häll det i bunken. Blanda granolan med händerna och krama in all vätska ordentligt.
3. Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 25–30 minuter. Ta ut plåten och rör om då och då så att granolan inte blir bränd.
4. Låt granolan svalna innan du häller upp i en lufttät glasburk. Servera med turkisk yoghurt, bär och honung.