Krämig gratäng med aubergine och parmesan

Publicerat:
2019-10-25Tillagningstid:
Gillar din familj lasagne så tycker ni antagligen också om det här. Det här är ett utmärkt sätt att använda aubergine i vardagen.
Ingredienser
4portioner
- 3auberginer, medelstora
- 2ägg
- 1dlvetemjöl
- 2½dlpanko ströbröd
- 1dlparmesanost, riven
- 200gmozzarella
- olivolja till stekning
- salt
Tomatsås
- 400gtomater, skållade
- 1stgul lök
- ½fänkål
- 1bit(ar)stjälkselleri
- 1klyfta(or)vitlök
- 3mskolivolja
- ½tsksalt
- ½krmsocker
- svartpeppar
- 6-7blad färsk basilika, strimlade
Så lagar du
1. Skala auberginerna och skär i 0,5 cm tjocka skivor på längden.
2. Strö salt över skivorna och låt stå i ca 30 min tills de tappar lite vätska. Torka av.
3. Hacka lök och vitlök, stjälkselleri och fänkål. Fräs i olja, tillsätt tomaterna och låt puttra under lock på svag värme i 20 min.
4. Avsluta med strimlad basilika och smaka av med salt och peppar.
5. Vispa hastigt upp äggen i en skål.
6. Vänd aubergineskivorna i vetemjöl, därefter i äggvispet och sist i panko. Stek i olja tills gyllene.
7. Skär de stekta aubergineskivorna i två eller tre delar på tvären.
8. Varva aubergine, tomatsås, parmesanost och mozzarella i en ugnsfast form. Avsluta med tomatsås och parmesan.
9. Gratinera i 200 grader i ca 15 min.