Gratäng på fänkål och parmesan

Publicerat:
2016-11-07Tillagningstid:
Gratäng måste inte göras på potatis, inte ens på rotfrukter. Fänkålens lakritstoner ger djup smak på gratängen.
Ingredienser
2 - 4portioner
- 2stfänkål
- 50gparmesan
- 3dlgrädde
- 2stäggula
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Så lagar du
1. Skär fänkål i tunna klyftor. Koka i lättsaltat vatten tills nästan mjuk. Lägg i en långpanna.
2. Vispa äggula med vispgrädde lätt med lite salt och svartpeppar. Slå över fänkålen och strö riven parmesan på toppen.
3. Gratinera i ugn på 225°C i ca 10 min, tills gyllenbrun och lite krämig.
4. Ringla över olivolja och toppa med fänkålsdill från fänkålen.
Tips: Servera till fläskkött.