Gratäng på fänkål och parmesan

Fänkålsgratäng

Publicerat:

Tillagningstid:

Gratäng måste inte göras på potatis, inte ens på rotfrukter. Fänkålens lakritstoner ger djup smak på gratängen.

Ingredienser

2 - 4portioner

  • 2st
    fänkål
  • 50g
    parmesan
  • 3dl
    grädde
  • 2st
    äggula
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Så lagar du

1. Skär fänkål i tunna klyftor. Koka i lättsaltat vatten tills nästan mjuk. Lägg i en långpanna.

2. Vispa äggula med vispgrädde lätt med lite salt och svartpeppar. Slå över fänkålen och strö riven parmesan på toppen.

3. Gratinera i ugn på 225°C i ca 10 min, tills gyllenbrun och lite krämig.

4. Ringla över olivolja och toppa med fänkålsdill från fänkålen.

Tips: Servera till fläskkött.

Dela det här receptet med dina vänner!