Gratäng på fläskbog, päron och rotselleri

Publicerat:
2015-10-12Tillagningstid:
Mustig gratäng med stor bredd på smakerna.
Ingredienser
Huvudingredienser
- fläskbog
- rotselleri
- päron
Övriga ingredienser
- gul lök
- vitlök
- salt och peppar
- färsk timjan
- smör
- buljong
- hackade selleriblad
Så lagar du
1. Skiva och stek löken i smör och salt. När löken är mjuk, tillsätt skivad vitlök och timjan. Tillsätt tillagad fläskbog och peppra.
2. Skala och skiva rotselleri, potatis och päron i mandolin till jämna tunna skivor. Lägg ut skivorna i lager i en ugnsform. Varva med köttblandningen. Peppra då och då mellan lagren. Tillsätt hackade selleriblad.
3. Häll över lagom mängd buljong över gratängen och toppa med några smörklickar. Tillaga i ugnen i ca 1 timme och 15 minuter på 180 grader.