Gratinerad älgchili

Publicerat:
2020-01-29Tillagningstid:
Värmande älgchili med färskost-täcke gör susen i slalombacken. Jag brukar göra ett gäng dosor med älgchili och ost som jag fryser in. Då är det enkelt att ta med på utflykten och du har dessutom en frysklamp i ryggsäcken.
Ingredienser
3 - 4portioner
- 400gälgfärs (eller annan valfri färs)
- 1dlvatten
- 1mskkalvfond
- 50gtaco spice mix
- 1tskanchochilipulver
- 1burk(ar)bönor i tomatsås
- ½stlök
- 50gost, riven
- 150gfärskost
- 1msksmör, smält
- salt och peppar
Så lagar du
1. Fräs löken och köttfärsen i smör.
2. Salta, peppra och krydda. Tillsätt vatten, buljong och låt koka ihop.
3. Blanda ner bönorna och lägg upp i matdosan.
4. Klicka över färskosten och den rivna osten och stäng locket. Hit kan du förbereda.
5. Lägg burken i glöden eller på grillgaller i ca 20 minuter.
6. Servera med briochebröd som du snabbt värmer på glöden. Doppa brödet i älgchilin och njut.
Tips
Tänk på att inte låta värmen bli för hög när du tillreder älgchilin.
När du grillar kan du lägga glöd på locket, så att du få en jämn temperatur i dosan.