Gratinerad getost med havtornshonung

Publicerat:
2016-12-20Tillagningstid:
Mycket enkel att tillaga, men alltid lika uppskattad. I vanliga fall lägger man osten på bröd, men jag lägger den på äpple för att smakerna lyfts fram ännu bättre när äpplets syra möter ostens krämighet.
Ingredienser
4portioner
- 2stfasta äpplen
- 200ggetost, vit
- 1dlvalnötter
- 4mskhavtorn
- 4mskhonung
Till servering
- blandad sallad
- olivolja eller valnötsolja
- äppelcidervinäger och bröd
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader grill.
2. Skiva getosten och rosta nötterna gyllene i torr stekpanna.
3. Blanda 2 msk havtorn med honung.
4. Skiva äpplen i 4 skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg osten på och gratinera tills den fått vacker färg. Du kan även använda en brännare.
5. Lägg upp på tallrik, ringla honung över, strö på några färska havtorn och nötter.
6. Blanda sallad, lite olja och vinäger, lägg vackert på tallriken och servera med varmt bröd.