Ingredienser
4portioner
- 2stpäron t ex conference
- 1msksmör
- rosmarin
- 1tskråsocker
- 1 handfull valnötter
- 1stendivsallad
- ca 100 gmachesallad
- 4mskolivolja
- 1mskrödvinsvinäger
- salt och peppar
- 2skiva(or)getost
Så lagar du
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor. Smält smör i en stekpanna och lägg i en rosmarin kvist. Stek päronen i smöret i några minuter tills de får lite färg. Tillsätt socker och valnötter och stek en stund till under omrörning. Ställ åt sidan.
Spara några endivblad och skär resten av salladen i strimlor. Arrangera salladen på tallrikar och ringla över olivolja och vinäger. Salta och peppra. Lägg upp getosten på bakplåtspapper. Sätt in den i ugnen i ca 5 -10 minuter tills den fått fin färg. Lägg upp päronen på salladen och toppa med den grillade osten. Garnera eventuellt med ätliga blommor.