Gratinerad getost på päronsallad

Gratinerad getost på päronsallad

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    päron t ex conference
  • 1msk
    smör
  • rosmarin
  • 1tsk
    råsocker
  • 1 handfull valnötter
  • 1st
    endivsallad
  • ca 100 g
    machesallad
  • 4msk
    olivolja
  • 1msk
    rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 2skiva(or)
    getost

Så lagar du

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor. Smält smör i en stekpanna och lägg i en rosmarin kvist. Stek päronen i smöret i några minuter tills de får lite färg. Tillsätt socker och valnötter och stek en stund till under omrörning. Ställ åt sidan.

Spara några endivblad och skär resten av salladen i strimlor. Arrangera salladen på tallrikar och ringla över olivolja och vinäger. Salta och peppra. Lägg upp getosten på bakplåtspapper.  Sätt in den i ugnen i ca 5 -10 minuter tills den fått fin färg. Lägg upp päronen på salladen och toppa med den grillade osten. Garnera eventuellt med ätliga blommor.

Dela det här receptet med dina vänner!