Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Publicerat:

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 1/2kg
    färska musslor
  • 3-4st
    bladpersiljestjälkar
  • 1st
    gul lök
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1msk
    olivolja
  • 1msk
    smör
  • 1dl
    torrt vitt vin
  • ½dl
    vatten
  • 1tsk
    salt

Fyllning:

  • 2-3kvist(ar)
    bladpersilja
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1/2tsk
    salt
  • 3msk
    ströbröd eller dagsgammalt rivet vitt bröd
  • 2msk
    olivolja

Så lagar du

1 Skrapa och tvätta musslorna i rinnande kallt vatten. Se till att alla skal är slutna. Knacka på öppna musslor, om de inte sluter skalen så släng dem. Släng även bort musslor med trasigt skal.

2 Skala och hacka löken och vitlöken fint. Hacka persiljestjälkarna (lägg bladen åt sidan). Hetta upp olivolja och smör i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök och persilja i cirka 1 minut. Häll på vin och vatten och låt det koka upp. Lägg i alla musslorna, skaka om kastrullen och lägg på locket. Koka på hög värme i några minuter. Blanda om musslorna någon gång under tiden.

3 När musslorna öppnat sig är de klara! Ta upp musslorna och låt dem svalna. Plocka ut musslorna ur skalen. Lägg tillbaka musslan i den ena skalhalvan och ställ dom på en plåt med bakplåtspapper.

4 Sätt ugnen på 225 grader.

5 Skala vitlöken och hacka den så smått. Hacka persiljan. Blanda ihop vitlöken, persiljan, salt, ströbröd och olivolja ordentligt. Fördela kryddröran på musslorna.

6 Sätt in musslorna högt upp i ugnen i 4 minuter. Servera meddetsamma.

Dela det här receptet med dina vänner!