Gravad äggula och avokado på surdegsbröd

Publicerat:
2020-04-08Tillagningstid:
Gravad äggula är en smaksättare av rang, bombad med umami! Funkar till nästan allt: på en pasta, till sallad, soppa, fisk eller en köttbit. Eller som här på en skiva surdegsbröd med avokado.
Ingredienser
4portioner
Gravad äggula
- 6äggulor
- 1dlrörsocker
- 1dlsocker
- 2dlsalt
- 2stavokado, mogna
- 8skiva(or)surdegsbröd, tunna
- 1mskolivolja
- gravad äggula, tunt skivad
- 1dlfärska hackade räkor, till garnering
Så lagar du
1. Blanda socker och salt. Placera halva blandningen i en form. Gör små gropar med ett ägg i saltet.
2. Placera äggulorna i groparna och lägg över resten av gravningsblandningen. Täck sedan med plastfolie och förvara i kylskåpet i fyra dagar.
3. Sätt ugnen på 71°C. Borsta försiktigt av överflödigt salt. Skölj gulorna med kallt vatten och torka försiktigt.
4. Lägg gulorna på en bit bakplåtspapper på ett ugnsgaller och torka mitt i ugnen. Låt torka ca 2-3 timmar, tills de är helt torra.
Montering
1. Dela och kärna ur avokadon. Skiva eller hacka den fint.
2. Rosta surdegsbröd skivorna i en stekpanna med olja.
3. Fördela avokado på brödet och garnera med hackade räkor och gravad äggula som du skivat eller rivt.