Gravad lax med yuzu

Publicerat:
2016-12-15Tillagningstid:
Yuzu är en japansk citrus med en pigg smak någonstans mellan grapefrukt och mandarin. Den gör sig alldeles utmärkt till lax blir en ny favorit på julbordet! Om du vill kan du ersätta med apelsin, lime eller grapefrukt.
Ingredienser
8 - 10portioner
- 500glaxsida
- 1 ½msksalt
- 1 ½msksocker
- ½tskchiliflakes
- 2cmriven ingefära
- 2-3mskyuzujuice
Till servering
- avokado i tärningar
- fina blad av tat soi på kruka
- 2mskrostade sesamfrön
Så lagar du
1. Dela laxsidan i två delar. Blanda salt, socker och chiliflakes och strö över laxköttet och gnugga in det. Riv över ingefära och droppa över yuzu.
2. Lägg laxsidorna mot varandra med skinnet utåt. Lägg i en plastpåse och lägg in i kylskåpet i två dygn.
3. Skär laxen i tunna skivor och garnera med avokadotärningar, tat soi och rostade sesamfrön.