Gravad laxcheesecake med färskost, dill och pepparrot

Publicerat:
2023-08-21Tillagningstid:
En krämig ostkaka blir ett härligt alternativ till fiskbordet. De traditionella rätterna kommer faktiskt mer till sin rätt i kontrast med den friska smaken av den här välbalanserade nykomlingen.
Ingredienser
8portioner
- 4dlnaturell färskost
- 4dlcrème fraiche
- 200ggravad lax, hel bit
- 1knippa(or)dill, finskuren
- ½dlgräslök, finskuren
- 3mskpepparrot, riven
- 6gelatinblad
- 5skiva(or)kavring
- 100gbrynt smör
- 1nypa salt
- 1nypa svartpeppar
Så lagar du
1. Mixa kavring med brynt smör och tryck ut i en terrinform. Tärna laxen.
2. Värm upp 1 dl creme fraiche och rör ut de blötlagda gelatinbladen.
3. Blanda övrig creme fraiche, färskost, örter, pepparrot och lax.
4. Tillsätt den varma creme fraichen och smaka av med salt och peppar.
5. Häll färskostsmeten i terrinen och låt stelna i kylen 2 timmar.