Grekisk citronkyckling allt-i-ett

Publicerat:
2020-10-28Tillagningstid:
Minimal arbetsinsats och maximal smak. Här får ugnen göra jobbet medan du dukar och njuter av doften!
Ingredienser
4portioner
- 600gurbenad kyckling i bitar
Marinad
- 3mskolivolja
- 3klyfta(or)vitlök, rivna
- 2tsksambal oelek
- 2kvist(ar)rosmarin och timjan
- 1ekologisk citron, tvättad och skivad
Grytan
- 1gul lök, hackad
- 1 pyttelitennypa(or)saffran
- 3dlbasmatiris, sköljt i kallt vatten
- 2dlvitt vin
- 4dlvatten
- 1tsksalt
- 1dlsvarta urkärnade kalamataoliver
- 500gblandade grönsaker i små bitar tex grönkål, broccoli, ärtor, grönsaksris (frysta eller färska)
Till servering
- 100gfetaost
- 1dlgranatäpplekärnor
Så lagar du
1. Massera in marinaden i kycklingen, låt den gärna marinera några timmar eller över natten i kylen.
2. Sätt ugnen på 200 grader vanlig värme, 175 grader varmluft.
3. Bryn kycklingen i en ugnsfast gryta (välj en som har lock). Tillsätt lök, fräs någon minut, tillsätt saffran och ris.
4. Rör ner vin, vatten och salt. Jag brukar även låta citronskivorna och oliverna koka med.
5. Grädda 20 minuter med lock, testa att riset och kycklingen är färdig mot slutet eftersom tiden kan variera med olika ugnar.
6. Rör ner grönsakerna mot slutet.
7. Toppa med fetaost och granatäpple innan servering.