Grekisk htipiti

Publicerat:
2019-10-25Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4-5röda paprikor, gärna spetspaprikor
- 150gfetaost
- 1-2klyfta(or)vitlök, justera mängd efter smak
- ca ½citron, justera syra efter smak
- 3-4mskolivojla
- 1tskchilipulver eller paprikapulver
- salt och peppar
Så lagar du
1. Värm ugnen till 225° med grillfunktion på.
2. Lägg paprikorna på ett galler på en plåt och grilla dem ca 5-7 min på varje sida, tills skalet svartnar.
3. Lägg paprikorna i en bunke när de är varma och täck med ett lock eller plast. Låt svalna under lock. Skala sedan paprikorna och ta bort kärnhuset. Finhacka paprikorna.
4. Smula fetaosten med en gaffel. Riv vitlöksklyftan fint. Blanda fetaost, paprika, citron, chilipulver och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
5. Om du ska servera röran direkt ringlar du över olivolja och blandar. Om du ska servera röran vid senare tillfälle förvarar du den i kylen och ringlar olivolja precis innan servering och rör om. Då slipper du att olivoljan stelnar i kylen.
6. Servera htipiti med bröd, som en dippsås eller som tillbehör vid maten.