Grekisk sallad

Grekisk sallad

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gurka
  • 4st
    tomater
  • 1st
    rödlök
  • 1st
    salladshuvud
  • 200g
    fetaost
  • 20st
    svarta oliver
  • färsk oregano
  • olivolja
  • balsamvinäger

Så lagar du

För dig som vill ha ett smalare alternativ:

Ersätt fetaost med fetaost light.

Skala och klyv gurkan på längden. Gröp ur kärnhuset med en sked. Skiva den på snedden. Skiva löken tunt och klyfta tomaterna. Blanda sedan ner gurka, lök, oliver och tomater i en skål. Smula ner fetaost. Ringla olivolja över och smula ner lite färsk oregano.

Skölj salladen noggrant och riv den i lagom stora bitar innan du vänder ner den. Servera med balsamvinäger eller pressad citron och ett gott bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!