Ingredienser
4portioner
- 500gblandade bönor tex. sockerärtor, haricots vert mm.
- 6mskströbröd
- 1stfinhackad gul lök
- 1tskcurrypulver
- 1dltorrt vitt vin
- 2dlkycklingbuljongmjölk
- 4dlgrädde
- 1stägg
- 2stvitlöksklyftor, pressade
- Torkad oregano och finhackad färsk persilja
- 150gsmulad fetaost
- lite socker
- salt o och nymalen vitpeppar
- 1msksmör att steka i
Så lagar du
Blanda mjölk och ströbröd, bryn lök och blanda sedan ihop alla ingredienser.
Veva inte runt för mycket då blir färsen trådig. Provstek en liten bit och njut kolla kryddningen. Gör lite större köttbullar. Stek dom i en stekpanna i olivolja och smör. När du brynt alla, efterstek köttbullarna i ugn 175C i ca 20 minuter.