Grekiska köttbullar

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    blandade bönor tex. sockerärtor, haricots vert mm.
  • 6msk
    ströbröd
  • 1st
    finhackad gul lök
  • 1tsk
    currypulver
  • 1dl
    torrt vitt vin
  • 2dl
    kycklingbuljongmjölk
  • 4dl
    grädde
  • 1st
    ägg
  • 2st
    vitlöksklyftor, pressade
  • Torkad oregano och finhackad färsk persilja
  • 150g
    smulad fetaost
  • lite socker
  • salt o och nymalen vitpeppar
  • 1msk
    smör att steka i

Så lagar du

Blanda mjölk och ströbröd, bryn lök och blanda sedan ihop alla ingredienser.

Veva inte runt för mycket då blir färsen trådig. Provstek en liten bit och njut kolla kryddningen. Gör lite större köttbullar. Stek dom i en stekpanna i olivolja och smör. När du brynt alla, efterstek köttbullarna i ugn 175C i ca 20 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!