Grekiska spett med tzatsiki

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 600glamm- eller nötkött
- 1stägg
- 1tsktorkad rosmarin
- 1dlsvarta oliver
- 1tsksalt
- 2tsksvartpeppar
- 8stgrillspett
Tzatsiki
- 1stgurka
- 2dlgrekisk yoghurt
- 2-4klyfta(or)vitlök
- 3mskolivolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Hacka oliverna och blanda dem med alla ingredienserna till färsen i en bunke. Forma avlånga biffar på spetten.
3. Stek på folieklätt plåt i ugnen cirka 15 minuter.
4. Skala och kärna ur gurkan: Dela gurkan på längden och repa bort kärnorna i mitten med hjälp av en tesked. Skiva gurkan tunt och blanda den med yoghurten i en skål.
5. Pressa i vitlöken och rör ner oljan och smaka av med salt och peppar.
6. Servera spetten på en bädd av skivade tomater, toppa med riven fetaost och tzatsiki till.
Tips
Vill du ha en mildare och inte så vitlöksstark tzatsiki, svetta den pressade vitlöken i olivoljan och låt svalna. Rör ner i yoghurten.
Prova att ersätta vitlöken med 2 tesked torkad mynta. Passar väldigt bra till lammkotletter.