Grillad ål alla Puccini

Grillad ål alla Puccini

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    stor ål, ca 1 kilo, med skinnet kvar
  • grovt salt
  • 1påse(ar)
    lagerblad
  • 0,75dl
    olivolja
  • 1st
    citron
  • 2tsk
    färsk timjan
  • nymalen vitpeppar

Så lagar du

Förberedelser:

Rensa ålen under rinnande vatten, men flå den inte (denna delikatess äts med skinnet på). Ringla ihop ålen i en bunke, strö över rikligt med grovt salt och ställ svalt över natten.

Tillagning:

Ta upp ålen från saltet och skölj av. Skär ålen i portionsbitar, ca 5 cm långa.

Bölanda marinaden i en mortel och stöt färsk timjan och några smulade lagerblad i oljan och saften från en citron. Peppra och gnid in ålbitarna väl med marinaden. Låt stå ca 1 timma.

Träd upp 2 st. ålbitar på varje spett med ett par lagerblad mellan varje ålbit.

Grilla 5-6 minuter på varje sida tills skinnet är knaprigt.

<b>Puccini</b>, som tillbringade somrarna vid sjön <b>Massaciuccoli</b> vid <b>Torre del Lago</b>, tillagade gärna både sjöfågel och ål. Till ålen åt han gärna en risotto, även den smaksatt med lagerblad.

Själv grillar jag gärna den här rätten med en Puccini-CD på högsta nivå!

Dela det här receptet med dina vänner!