Grillad ananas med ingefära och mascarponekräm

Grillad ananas med ingefära och mascarponekräm

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    ananas
  • lite färsk ingefära
  • 2msk
    smör
  • 1msk
    farinsocker
  • 1dl
    pekannötter
  • 1msk
    kokos
  • 1dl
    mascarponeost
  • lite rom eller konjak

Så lagar du

Skala och klyfta färsk ananas. Dela ingefäran smått. Gör små snitt i fruktköttet och stoppa in ingefärsbitar. Trä upp på grillspett.

Grilla under lock.

Hacka pekannötterna. Fräs upp smör i en panna. Fräs ihop farinsocker, hackade pekannötter och riven kokos. Lägg i en skål och rör ner mascarponeost och en skvätt rom eller konjak. Servera krämen till den grillade ananasen.

Dela det här receptet med dina vänner!