Grillad endive med balsamvinäger

Grillad endive med balsamvinäger.

Publicerat:

Tillagningstid:

Att grilla sallad är fantastiskt. Beskheten i en endive, radicchio eller gemsallad övergår till något sött och karamelligt. Vips har du en ljummen lunch med massor av smak eller ett perfekt tillbehör till färska syrliga ostar. Lägg gärna salladen på grillen på sommaren och servera till allt! Har du ingen balsamvinäger kan du prova med lite honung. Det är sötman man är ute efter!

Ingredienser

2portioner

  • 2
    endiver, gärna röda
  • 2–3msk
    olivolja
  • ½dl
    rostade hasselnötter eller pinjenötter
  • 1msk
    fin balsamvinäger
  • flingsalt

Så lagar du

1. Dela endiverna i kvartar. Hetta upp lite olivolja i en grillpanna. Lägg i endivehalvorna och salta med flingsalt.

2. Grilla dem runt om i 4-5 minuter tills de får färg.

3. Lägg upp på ett fat. Ringla över lite extra olivolja och balsamvinäger. Strö över hackade hasselnötter.

Tips

Servera till ost eller grillat kött.

Dela det här receptet med dina vänner!