Grillad entrecôte i tortillabröd

Grillad entrecôte i tortillabröd

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    entrecôte
  • 4st
    majskolvar
  • 3msk
    olivolja

<b>Tomatsalsa</b>

  • 4st
    gula tomater
  • 2msk
    sherryvinäger
  • efter smak
    chilipepparsås
  • strösocker
  • salt och peppar

<b>Yoghurtsås</b>

  • 2msk
    matlagningsyoghurt
  • färsk persilja
  • 1klyfta(or)
    citron
  • 4st
    tortillabröd
  • 1påse(ar)
    sallad
  • smör

Så lagar du

Stek entrecôten på grillen. Tillagningstiden varierar beroende på köttet, grillen och värmen, men 10 minuter är ett riktmärke.

Dela majskolvarna i tre delar. Pensla med olivolja och lägg på grillen.

Tomatsalsa:

Hacka tomaterna grovt. Lägg i en skål och tillsätt socker, salt, sherryvinäger och chilipepparsås.

Yoghurtsås:

Blanda yoghurt och hackad persilja i en skål. Pressa ner citronjuice och smaka av med salt och peppar.

Värm tortillabröden på grillen. Strimla entrecôten och lägg köttet på tortillabröden tillsammans med yoghurtsås, tomatsalsa och sallad.

Pensla majskolvarna med smör och servera vid sidan av.

Dela det här receptet med dina vänner!