Grillad fisk med libbsticka, citron och chili

Publicerat:
2020-06-25Tillagningstid:
Enkelt är ledordet! Denna teknik att grilla en hel fisksida kan du tillämpa på all lite större fisk med grövre skinn. Har du en hel, urtagen fisk kan du stoppa fyllningen i den istället.
Ingredienser
4portioner
- 600gfiskfilé med skinn
- 1krmchili flakes
- 1citron
- 2vitlöksklyftor
- 2kvist(ar)libbsticka
- 2kvist(ar)oregano
- flingsalt
- peppar
Så lagar du
1. Börja med att pensla fiskens skinn med lite olja och placera den sedan med skinnet nedåt på en plåt.
2. Krydda laxens köttsida med salt, peppar, chiliflakes, finrivet citronskal, finriven vitlök och hackade örter.
3. Grilla fisken med skinnet nedåt under lock tills den fått en innertemperatur på 48 grader. Fisken får gärna vara lite glansig i mitten.