Grillad flankstek med chimichurri

Publicerat:
2016-06-01Tillagningstid:
Plockmat till hela familjen med fräscha smaker och pimientos de padrón.
Ingredienser
4portioner
- 1stflankstek på ca 500 gram
- 250gpimientos de padrón
- olivolja
- flingsalt
- salt och peppar
Chimichurri
- ½kruk(or)koriander, finhackad
- ½kruk(or)oregano, finhackad
- ½kruk(or)persilja, finhackad
- 2stvitlöksklyftor, pressade
- ½ströd chili, finhackad
- 1dlgod olivolja
- 1mskrödvinsvinäger
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Börja med chimichurrin. Blanda alla ingredienser i en skål. Salta och peppra ordentligt och låt det står och dra nån timme.
2. Hetta upp en grillpanna så det ryker om den. Pensla flanksteken, salta, peppra och grilla på hög värme 3-4 min på varje sida. Låt vila 5 min och skiva tunt.
3. Hetta upp en stekpanna. Lägg i ett par matskedar olivolja och lägg i pimientos. Stek på medelvärme 5 min tills de mjuknat och fått lite färg. Strö över flingsalt.
4. Lägg upp flanksteken och pimientosen på ett fat. Skeda över chimichurri och servera.