Grillad flankstek med vattenmelon och fetaostsallad

Ingredienser
4portioner
- 600gflankstek
- 1mskflingsalt
- 1tsknymalen svartpeppar
Vattenmelonsallad
- 1kgvattenmelon
- 1liten gurka, skalad
- 150gfetaost, grovt smulad
- 70gmachésallad
- ½rödlök, tunt skivad
- ½citron, pressad saft
- ½dlolivolja
- 1tskflingsalt
- ½tsknymalen svartpeppar
Så lagar du
- Salta och peppra köttet runt om.
- Bryn köttet i smör i en stekpanna tills alla sidorna har fått färg.
- Lägg över köttet i en ugnsform, stick in en termometer och ställ i ugnen på ca 200 grader tills köttet fått en innertemperatur på ca 60 grader.
- Förbered salladen under tiden köttet är i ugnen.
- Ta ut köttet och låt det vila en stund innan du skär upp det, tvärs över fibrerna.
- Servera med melonsalladen och bearnaisesås.