Ingredienser
4portioner
- ca 800gfläskkarré
- 3/4 dljapansk soja
- 2mskolja
- 2stvitlöksklyftor
- 1mskpepparmix
Rostad potatissallad
- 1burk(ar)kronärtskocksbottnar
- finrivet skal av 1 citron
- 2mskpressad citron
- 1stvitlöksklyfta
- 800-1000gdelikatesspotatis
- 2+2mskolivolja
- 1dlgrovhackad sötmandel
- 250gcocktailtomater
- 1tsksalt
- nymald svartpeppar
- 1dlgrovhackad persilja
Så lagar du
1. Skiva karrén. Blanda soja, olja, pressad vitlök och pepparmix. Vänd runt skivorna i blandningen och låt dem marinera 1 timme eller längre.
2. Sätt ugnen på 250°. Häll av vätskan från kronärtskockorna, spola av dem i ett durkslag. Skär dem i mindre bitar. Blanda dem sedan med citronskal, pressad citron, vitlök och olivolja.
3. Skölj, borsta och skär potatisen i tjocka skivor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Häll över 2 msk olivolja och stek mitt i ugnen ca 15 minuter. Strö över de hackade mandlarna och stek ytterligare 5-10 minuter tills potatisen och mandlarna fått fin färg. Ta ut och blanda med kronärtskockorna. Halvera tomaterna och blanda ner dem och persiljan. Smaka av med salt och peppar.
4. Grilla karrén 4-5 minuter på varje sida.