Grillad fläskkarré med rostad potatissallad

Grillad fläskkarré med rostad potatissallad

Ingredienser

4portioner

  • ca 800g
    fläskkarré
  • 3/4 dl
    japansk soja
  • 2msk
    olja
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1msk
    pepparmix

Rostad potatissallad

  • 1burk(ar)
    kronärtskocksbottnar
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2msk
    pressad citron
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 800-1000g
    delikatesspotatis
  • 2+2msk
    olivolja
  • 1dl
    grovhackad sötmandel
  • 250g
    cocktailtomater
  • 1tsk
    salt
  • nymald svartpeppar
  • 1dl
    grovhackad persilja

Så lagar du

1. Skiva karrén. Blanda soja, olja, pressad vitlök och pepparmix. Vänd runt skivorna i blandningen och låt dem marinera 1 timme eller längre.

2. Sätt ugnen på 250°. Häll av vätskan från kronärtskockorna, spola av dem i ett durkslag. Skär dem i mindre bitar. Blanda dem sedan med citronskal, pressad citron, vitlök och olivolja.

3. Skölj, borsta och skär potatisen i tjocka skivor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Häll över 2 msk olivolja och stek mitt i ugnen ca 15 minuter. Strö över de hackade mandlarna och stek ytterligare 5-10 minuter tills potatisen och mandlarna fått fin färg. Ta ut och blanda med kronärtskockorna. Halvera tomaterna och blanda ner dem och persiljan. Smaka av med salt och peppar.

4. Grilla karrén 4-5 minuter på varje sida.

Dela det här receptet med dina vänner!