Grillad gris med tysk potatissallad

Publicerat:
2015-12-02Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Helgrillad gris
- 1stgris, hel
- sötsur sås
- vitlök
- chilipeppar
- olja
- salt
Potatissallad
- 700gkokt kall potatis, i mindre bitar
- 1burk(ar)smörgåsgurka, skuren i små bitar (ca 100 g avrunnen gurka)
- ½dlmajonnäs
- ½dlgrovhackad bladpersilja
- 4stägg, kokta, i mindre bitar
- 1strödlök, mellanstor, hackad
- 1stäpple, rött
Till servering
- bröd
- ost
Så lagar du
1. Marinera grisen med sötsur sås, vitlök, chilipeppar, olja.
2. Grilla på spett i 7 timmar. Sen stekes grisen i förväg men då måste man ha stor ugn eller kebab maskin. Annars kan man grilla den i ca 7 timmar.
3. Blanda alla ingredienser och rör om väl. Rör gärna ihop den dagen innan potatissalladen ska serveras. Då blir den extra smakrik och god.
4. Servera grillad gris med potatissallad, bröd och ost.