Grillad grön och vit sparris

Grillad grön och vit sparris

Ingredienser

4portioner

  • 12
    gröna sparrisstjälkar
  • 12
    vita sparrisstjälkar
  • 2msk
    pinjenötter
  • 4msk
    smör
  • 0,5
    lök
  • 0,5
    citron
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • färska örter till garnering

Så lagar du

Skär bort den nedersta biten på sparrisen, den kan vara lite träig. Skala den vita sparrisen.

Koka upp vatten och salta rikligt. Koka all sparris i tre minuter. Skölj den direkt i kallt vatten efteråt för att den ska behålla sin spänst. Häll lite olivolja i en grillpanna och grilla sparrisen så den får ett fint mönster. Ta ett tag med pepparkvarnen över.

Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr panna. Hacka löken och svetta den i smöret. Pressa i citronjuice. Lägg upp sparrisen direkt på fyra tallrikar och ringla nötblandningen över. Garnera med färska örter och servera.

Tips!

Allergiker kan byta pinjenötterna mot solrosfrön.

Pris 63,90 kr (2006)

Dela det här receptet med dina vänner!