Ingredienser
4portioner
- 12gröna sparrisstjälkar
- 12vita sparrisstjälkar
- 2mskpinjenötter
- 4msksmör
- 0,5lök
- 0,5citron
- olivolja
- salt och svartpeppar
- färska örter till garnering
Så lagar du
Skär bort den nedersta biten på sparrisen, den kan vara lite träig. Skala den vita sparrisen.
Koka upp vatten och salta rikligt. Koka all sparris i tre minuter. Skölj den direkt i kallt vatten efteråt för att den ska behålla sin spänst. Häll lite olivolja i en grillpanna och grilla sparrisen så den får ett fint mönster. Ta ett tag med pepparkvarnen över.
Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr panna. Hacka löken och svetta den i smöret. Pressa i citronjuice. Lägg upp sparrisen direkt på fyra tallrikar och ringla nötblandningen över. Garnera med färska örter och servera.
Tips!
Allergiker kan byta pinjenötterna mot solrosfrön.
Pris 63,90 kr (2006)