Grillad hälleflundra
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 640ghälleflundrafilé
- olivolja till grillning
Mikrogrönsaker
- 2ströda paprikor
- 2stgula paprikor
- 1stsquash
- 1staubergine
- 2strödlökar
- 2stvårvitlökar
- 1/2dlolivolja
- 1stchilifrukt
- 2strosmarinkvistar
- salt och peppar
Rosmarinpolenta
- 2,5dlvatten
- 1dlmjölk
- 75gpolenta
- 10gsmör
- 50gpermesan
- 1tskolivolja
- 2stvitlöksklyftor
- 2strosmarinkvistar
Så lagar du
Koka upp vatten och grädde. Häll på polentamjölet och låt sjuda under omrörning cirka 30 minuter. Fräs den finhackade vitlöken och rosmarinen i olivoljan och rör i den i den kokande polentagröten. Häll på mer vatten om det avdunstar för mycket. Rör nu i smöret och till sist parmesanen. Häll sedan upp den på en plåt och låt kallna. Därefter skär du den i lagom portionsbitar. Polentan kan göras långt i förväg.
Mikrogrönsakerna tar du och skär i mycket små tärningar, så kallade brunoise och fräser dessa på hög värme i cirka två till tre minuter, salta och peppra. Tillsätt vitlök och fräst ytterligare i två minuter. Nu grillar du fisken och polentan samtidigt genom att först pensla med lite olivolja. Grilla på hög värme så fastnar inte fisken.
Nu är det bara att lägga upp. Droppa gärna ett par droppar olivolja på fisken när den är klar. Garnera med en friterad rosmarinkvist.