Grillad hälleflundra

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 640g
    hälleflundrafilé
  • olivolja till grillning

Mikrogrönsaker

  • 2st
    röda paprikor
  • 2st
    gula paprikor
  • 1st
    squash
  • 1st
    aubergine
  • 2st
    rödlökar
  • 2st
    vårvitlökar
  • 1/2dl
    olivolja
  • 1st
    chilifrukt
  • 2st
    rosmarinkvistar
  • salt och peppar

Rosmarinpolenta

  • 2,5dl
    vatten
  • 1dl
    mjölk
  • 75g
    polenta
  • 10g
    smör
  • 50g
    permesan
  • 1tsk
    olivolja
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 2st
    rosmarinkvistar

Så lagar du

Koka upp vatten och grädde. Häll på polentamjölet och låt sjuda under omrörning cirka 30 minuter. Fräs den finhackade vitlöken och rosmarinen i olivoljan och rör i den i den kokande polentagröten. Häll på mer vatten om det avdunstar för mycket. Rör nu i smöret och till sist parmesanen. Häll sedan upp den på en plåt och låt kallna. Därefter skär du den i lagom portionsbitar. Polentan kan göras långt i förväg.

Mikrogrönsakerna tar du och skär i mycket små tärningar, så kallade brunoise och fräser dessa på hög värme i cirka två till tre minuter, salta och peppra. Tillsätt vitlök och fräst ytterligare i två minuter. Nu grillar du fisken och polentan samtidigt genom att först pensla med lite olivolja. Grilla på hög värme så fastnar inte fisken.

Nu är det bara att lägga upp. Droppa gärna ett par droppar olivolja på fisken när den är klar. Garnera med en friterad rosmarinkvist.

Dela det här receptet med dina vänner!