Helgrillad fisk med chorizo och grillad fänkål med brynt chorizosmör

Publicerat:
2019-09-12Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1hel fisk om ca 1 kg
- 2färska spicy chorizokorvar
- 2mindre fänkål
- 100gsmör
Marinad
- 2dlfärska kryddor
- 1lime
- 2msksalt
- 1citron
Så lagar du
1. Be att få fisken rensad och fjällad av din fiskhandlare.
2. Finhacka örter, pressa citron och lime och riv zesten. Blanda till en marinad.
3. Massera in fisken med marinaden och låt den vila i kyl en timme eller minst 20 minuter om du har ont om tid!
4. Lägg fisken på ett mycket hett galler och grilla ca 5- 6 minuter på varje sida.
5. Under tiden steker du småbitar av chorizon i en panna, börja med en kall panna och höj värmen så får du ut fettet ur korven och kan använda alla smakerna.
6. Dela fänkålen i klyftor och stek dem i samma panna som chorizon, i fettet som nu finns i pannan. Stek den gyllene på en sidan och vänd den sedan.
5. Servera fisken på ett fat, häll över fänkålen och chorizoströsslet och såklart även den smakrika oljan som finns kvar i pannan.
6. Om du vill servera med kokt potatis, är det supergott till!