Grillad hel kyckling med smak av chili och ingefära

Grillad hel kyckling med smak av chili och ingefära

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gårdskyckling ca 1,8 kg
  • 4st
    klyftor vitlök
  • 100g
    färsk ingefära
  • 5cm
    färsk röd chili
  • 1dl
    kikkoman soja
  • ½dl
    olivolja

Så lagar du

1. Skala vitlöken och ingefäran, dela och ta bort kärnhuset från chilin, skär ner allt i mindre bitar. Mixa med hjälp av en handmixer allt tillsammans med soja och rapsolja.

2. Klipp alt klyv kycklingen över bröstbenet men inte rakt igenom, lägg kycklingen i en plastpåse och häll på marinaden. Låt ligga i kyl gärna över natten, men minst 4 timmar.

3. Sätt grillen på ca 180°.

4. Lägg på grillen med skinnsidan upp, kycklingen skall ha en kärntemperatur på 72°.

Dela det här receptet med dina vänner!