Grillad inkokt fläsksida med glaze

Morot, lök, potatis, chili, vitlök, spenat.

Ingredienser

5 - 6portioner

  • 800g
    färsk sida av gris
  • 2
    morötter
  • 1
    gul lök
  • 1bit(ar)
    rotselleri
  • 1
    lagerblad
  • vitpepparkorn
  • salt

Glaze

  • 3msk
    apelsinblomshonung eller annan honung
  • saft av två apelsiner
  • 3msk
    apelsinmarmelad
  • 1
    färsk chili, röd spansk peppar
  • salt och peppar

Så lagar du

Skala och skär grönsaker i grova bitar, lägg dem i en kastrull med fläsksidan, slå på kallt vatten och koka upp, skumma väl och småkoka i ca 1½ timme.

Låt köttet kallna under press.

Lägg samtliga ingredienser till glazen i en liten kastrull och koka ner den till sirapsliknande konsistens.

När köttet är varmt på grillen tag det och vänd det ett par gånger i glazen.

Dela det här receptet med dina vänner!