Grillad kryddig kyckling med röksmak

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    vitlöksklyftor
  • salt
  • 2st
    citroner
  • 2msk
    curryblandning
  • 1st
    liten torkad röd chilipepparfrukt
  • 3 1/2msk
    olivolja
  • svartpeppar
  • 1st
    kyckling
  • 2knippa(or)
    rosmarin
  • 1-2st
    buntar färska lagerblad
  • 2knippa(or)
    timjan

Så lagar du

Krossa vitlöken med lite salt i en mortel. Tillsätt det rivna citronskalet och citronsaften, kryddblandningen, chilipepparn, oljan och svartpepparn. Stöt till en blöt pasta. Tillsätt ev. lite mera olja. (Allt detta kan också göras med stavmixer.)

Ta bort fettet inuti kycklingen. Börja vid gumpen och lossa försiktigt skinnet med handen. Klipp itu membranet som finns i bröstet och ryggen. För in kryddpastan mellan köttet och skinnet och bred ut den.

Tänd kolen i en grill som har lock. När kolen blir vita, lägg kycklingen på grillen med bröstet uppåt och peppra den rejält. Lägg på locket och grilla tills kycklingen tar färg, 5-7 min. Lyft bort kycklingen och sänk värmen till "låg".

Lägg upp en kryddbädd på gallret med rosmarin, lagerblad och timjan. Lägg på kycklingen med bröstet uppåt och lägg tillbaks locket. Nu börjar kryddörterna ryka. Öppna inte locket för ofta, då försvinner röken. Behåll locket på grilla i 40-45 min. Kolla att kycklingen är genomstekt. Låt kycklingen vila i 10-15 min.

Dela det här receptet med dina vänner!