Grillad kyckling- och entrecotespett med het citronmarinad
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 2stentrecote, skivor
- 2stkycklingfiléer
- Du kan alltid välja enbart kyckling eller entrecote.
Marinad
- 1stcitron, rivet skal och saft
- chilifrukt, färsk och fint hackad
- 2mskhonung
- 4mskajvar relish (finns färdig på burk)
- Salt & peppar
Så lagar du
1. Dela kycklingfiléerna och entrecoteskivorna i fyra delar på längden.
Trä upp på blötlagda spett.
2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och pensla spetten med hälften av den, låt spetten dra en stund.
3. Grilla kycklingen och entrecoten, salta och peppra när de ligger på grillen eller på grillgallret i ugnen.
4. Värm den andra hälften av marinaden och häll den över spetten innan servering.(Den får inte ha varit i kontakt med rå kyckling).
Servera gärna med Saras färskpotatissallad med röda bönor och sockerärtor.