Grillad kycklingfilé

Publicerat:
2017-04-27Tillagningstid:
Den här marinaden lyften kyckligen lite extra. Mums!
Ingredienser
5 - 6portioner
- 900gmajskyckling, gärna ekologisk
- 1mskgrillkrydda, ekologisk
- 1tskgurkmeja
- 1ststor gul lök, grovt hackad
- 2klyfta(or)vitlök, finhackade
- 3mskyoghurt
- 1tsktimjan
- ½gsaffran
- 2mskolja
- salt och nymalen svartpeppar
Så lagar du
1. Börja med att platta ut kycklingfiléerna jämntjocka för att få saftigt välgrillade kycklingfiléer.
2. Lägg ner kycklingfiléerna i en fryspåse och häll i gul löken, vitlöken, olja och kryddorna.
3. Blanda allt ordentligt, knyt påsen och låt köttet marinera i kylskåpet i minst 30 minuter eller över natten.
4. Grilla köttet eller stek klart den i en panna och servera med de härligt grillade grönsakerna.