Grillad lammentrecôte med wokade citron- och rosmarin bönor

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4stlammentrecôte
- olja och salt till grillningen
- 5dlgroddade bönor och linser eller kokta kikärtor, kidneybönor eller andra valfria bönor
- 1knippa(or)vitlöksblast
- 1knippa(or)ramslök
- 1stcitron
- 2kvist(ar)rosmarin
- 0,5 dlolivolja till stekningen
- 1dlvitt vin
- salt
- Några rädisor till garnering
Så lagar du
Olja och salta lammentrecôten och lägg den på grillen. Lägg den inte för nära glöden. Lammet blir saftigare om det får steka långsamt.
Placera wokpannan direkt i grillkolen och häll i olivoljan och bönorna.
Stek tills bönorna börjar att få lite svag färg.
Tillsätt citron och rosmarin samt det vita vinet.
Lägg i ramslöken och vitlöksblasten. Smaka av med salt.
Lägg upp på ett stort fat och servera med den uppskivade entrecôten ovanpå.
Garnera med skivade rädisor.