Grillad lammentrecôte med wokade citron- och rosmarin bönor

Grillad lammentrecôte med wokade citron- och rosmarin bönor

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    lammentrecôte
  • olja och salt till grillningen
  • 5dl
    groddade bönor och linser eller kokta kikärtor, kidneybönor eller andra valfria bönor
  • 1knippa(or)
    vitlöksblast
  • 1knippa(or)
    ramslök
  • 1st
    citron
  • 2kvist(ar)
    rosmarin
  • 0,5 dl
    olivolja till stekningen
  • 1dl
    vitt vin
  • salt
  • Några rädisor till garnering

Så lagar du

Olja och salta lammentrecôten och lägg den på grillen. Lägg den inte för nära glöden. Lammet blir saftigare om det får steka långsamt.

Placera wokpannan direkt i grillkolen och häll i olivoljan och bönorna.

Stek tills bönorna börjar att få lite svag färg.

Tillsätt citron och rosmarin samt det vita vinet.

Lägg i ramslöken och vitlöksblasten. Smaka av med salt.

Lägg upp på ett stort fat och servera med den uppskivade entrecôten ovanpå.

Garnera med skivade rädisor.

Dela det här receptet med dina vänner!