Grillad lammstek med rostade grönsaker och bönor
Ingredienser
4portioner
- 800gskivad lammstek
- 0,5dlolivolja
- 3klyfta(or)vitlök
- 1stcitron
- 2mskjapansk sojasås
- 1tsksvartpeppar
- 1staubergine
- 2stpaprikor
- 2strödlökar
- 4sttomater
- 1burk(ar)röda bönor
- 2mskhonung
Så lagar du
Lägg lammskivorna på ett stort fat. Blanda olivolja, pressad vitlök, citron, sojasås och svartpeppar till en marinad. Pensla på köttet.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela aubergine, paprika och lök i stora tärningar. Skåra de hela tomaterna lätt i skinnet. Skölj bönorna i kallt vatten.
Lägg grönsaker och bönor i en stor ugnsfast form och häll över hälften av marinaden. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
Grilla lammskivorna på grillen eller i grillpanna, ca 4 minuter på vardera sida. Pensla med mer marinad när du vänder köttet.
Vid servering, ringla honung över grönsakerna och krydda med salt och peppar.