Grillad lammstek med rostade grönsaker och bönor

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 800g
    skivad lammstek
  • 0,5dl
    olivolja
  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    citron
  • 2msk
    japansk sojasås
  • 1tsk
    svartpeppar
  • 1st
    aubergine
  • 2st
    paprikor
  • 2st
    rödlökar
  • 4st
    tomater
  • 1burk(ar)
    röda bönor
  • 2msk
    honung

Så lagar du

Lägg lammskivorna på ett stort fat. Blanda olivolja, pressad vitlök, citron, sojasås och svartpeppar till en marinad. Pensla på köttet.

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela aubergine, paprika och lök i stora tärningar. Skåra de hela tomaterna lätt i skinnet. Skölj bönorna i kallt vatten.

Lägg grönsaker och bönor i en stor ugnsfast form och häll över hälften av marinaden. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.

Grilla lammskivorna på grillen eller i grillpanna, ca 4 minuter på vardera sida. Pensla med mer marinad när du vänder köttet.

Vid servering, ringla honung över grönsakerna och krydda med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!