Grillad lax nicoise
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 600glaxskivor
- 1tskolivolja
- 40gpermesan
- 1stcitron
- salt och peppar
Sallad nicoise
- 8stkronärtskockshjärtan
- 16stgröna bönor
- 8stsmå kokta potatisar
- 16stsvarta oliver
- 4sthårdkokta ägg
- 16stkörsbärstomater
- 8stsardeller
- några fina salladsblad
Dressing
- 2mskdijonsenap
- 1dlmatolja
- 1mskvitvinsvinäger
- salt och peppar
Så lagar du
Börja med dressingen. Vispa senapen och vinägern. Häll i oljan sakta under omvispningen, tillsätt lite salt och peppar. Blanda salladen och häll på dressingen.
Pensla laxen med ett tunt lager olivolja och grilla den på hög värme cirka en till två minuter, den ska helst vara lite rå precis i mitten. Salta och peppra. Servera laxskivorna ovanpå salladen och toppa med parmesan. Garnera med citronklyfta.