Grillad lax nicoise

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    laxskivor
  • 1tsk
    olivolja
  • 40g
    permesan
  • 1st
    citron
  • salt och peppar

Sallad nicoise

  • 8st
    kronärtskockshjärtan
  • 16st
    gröna bönor
  • 8st
    små kokta potatisar
  • 16st
    svarta oliver
  • 4st
    hårdkokta ägg
  • 16st
    körsbärstomater
  • 8st
    sardeller
  • några fina salladsblad

Dressing

  • 2msk
    dijonsenap
  • 1dl
    matolja
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Så lagar du

Börja med dressingen. Vispa senapen och vinägern. Häll i oljan sakta under omvispningen, tillsätt lite salt och peppar. Blanda salladen och häll på dressingen.

Pensla laxen med ett tunt lager olivolja och grilla den på hög värme cirka en till två minuter, den ska helst vara lite rå precis i mitten. Salta och peppra. Servera laxskivorna ovanpå salladen och toppa med parmesan. Garnera med citronklyfta.

Dela det här receptet med dina vänner!