Ingredienser
4portioner
- 4stmajskolvar med bladen på
Lime- och chilismör
- 50grumstempererat smör
- 2mskfinhackad koriander
- skal och saft från ½ lime
- 1tskflingsalt
- ½stliten färsk röd chili
Blomstrande smör
- 50grumstempererat smör
- 1tskflingsalt
- bladen från 2-3 ringblommor
- 2 mskfinhackad basilika
- 2-3mskfinriven parmesan
Så lagar du
1. Lägg majskolvarna i blöt i ca 1 timme innan du ska grilla dom.
2. Grilla majskolvarna med bladen på i ca 20 minuter. Då ångas majsen så den är lagom mjuk innan du ska grilla den.
3. Ta av bladen och grilla majskolvarna runt om tills de fått färg. Bred på smör.
Smöret
1. Blanda smör med kryddorna. Lägg på ett bakplåtspapper och rulla till en jämn rulle. Lägg in kylen tills det hårdnat.
2. Servera till den grillade majskolven.