Grillad majskolv med två sorters smör

Grillad majskolv med två sorters smör

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    majskolvar med bladen på

Lime- och chilismör

  • 50g
    rumstempererat smör
  • 2msk
    finhackad koriander
  • skal och saft från ½ lime
  • 1tsk
    flingsalt
  • ½st
    liten färsk röd chili

Blomstrande smör

  • 50g
    rumstempererat smör
  • 1tsk
    flingsalt
  • bladen från 2-3 ringblommor
  • 2 msk
    finhackad basilika
  • 2-3msk
    finriven parmesan

Så lagar du

1. Lägg majskolvarna i blöt i ca 1 timme innan du ska grilla dom.

2. Grilla majskolvarna med bladen på i ca 20 minuter. Då ångas majsen så den är lagom mjuk innan du ska grilla den.

3. Ta av bladen och grilla majskolvarna runt om tills de fått färg. Bred på smör.

Smöret

1. Blanda smör med kryddorna. Lägg på ett bakplåtspapper och rulla till en jämn rulle. Lägg in kylen tills det hårdnat.

2. Servera till den grillade majskolven.

Dela det här receptet med dina vänner!