Grillad makrill med äpple- och rabarbersalsa

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4stmakrillfiléer
- 75gsmör
- 160gspäda rabarbertjälkar
- 1stort äpple
- 1liten gul lök
- ½-1tskströsocker
- ½dlhackad dill
- ½dlhackad persilja
- Salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Skala rabarbern om den är kraftig och hacka resten fint. Är stjälkarna lite tjockare kan du dela dem ett par gånger på längden också. Kärna ur äpplet och hacka resten fint. Hacka löken. Smält smöret i en kastrull och lägg ner rabarber, lök och hälften av det hackade äpplet. Låt fräsa i smöret i ett par minuter och smaka sedan av med salt, svartpeppar och socker.
2. Skär bort benraden på filéerna så det blir som en längsgående skåra i mitten på varje filé. Salta och peppra och pensla skinnet med lite olja. Grilla filéerna med skinnsidan neråt över het värme i ca 10 minuter eller tills köttet vitnar och känns fast och flikigt när du petar i det. Grilla gärna under lock hälften av tiden.
3. Toppa makrillen med salsan och servera med ört- och parmesanpotatis och gurksallad med dill och mandel.