Grillad makrill med spenatkräm

Publicerat:
2019-03-18Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4stora makrillfiléer, färska
- 2stora tomater
- ca 12ramslöksblad
- 1citron
- 8libbstickeblad
- 4mskneutral olja
- 600gfärskpotatis
- 500gbladspenat
- 12stgrön sparris
Garnering
- dill
- penséer
- rapsblommor, ekologiska
Så lagar du
1. Skär bort alla ben från makrillen och dra av det yttersta skinnet på samtliga filéer.
2. Salta makrillen lätt och lägg i på en tallrik.
3. Tvätta tomaterna och skiva dem centimetertjockt. Lägg dem ovanpå makrillen. Lägg på ramslök, libbsticka och lite rivet citronskal. Pressa lite citronsaft över och ca 2 msk olja. Låt makrillen marinera ca 1 timme.
4. Stek makrillen enbart på skinnsidan i en mycket het stekpanna med lite olja tills du ser att den nästan är genomstekt.
5. Lägg upp på serveringstallrikar med skinnsidan uppåt. Toppa med tomaterna som har legat på fisken. Stek ramslöken och libbstickan och lägg på tomaterna.
6. Stek sparrisen i en het stekpanna med lite olja och salt och servera tillsammans med makrillen.
7. Koka upp 2 liter vatten och koka hastigt spenaten tills den är mjuk, ungefär 30 sekunder. Lägg spenaten i ett isbad så att kokningen avstannar.
8. Mixa spenaten slät tillsammans med lite kallt vatten och 2 msk olja. Smaksätt med salt.
9. Koka potatisen i det heta vattnet med lite salt. Koka cirka 15 minuter eller tills den är mjuk. Blanda med spenatkrämen.
10. Garnera gärna rätten med dill, penséer och ekologiska rapsblommor