Grillad melon med aprikoskräm och nötkex

Publicerat:
2018-05-04Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- ½vattenmelon
- havssalt
Aprikoskräm
- 10aprikoser, blötlagda
- 1dlhavregrädde
- ½citron, saften
- 1tskkakaopulver
- 2krmhavssalt
- 1msksmält kokosfett
Nötkex
- 1dlsolrosfrö
- 1dlpumpafrö
- 1tsksolrosfrösmör
- 2tskjordnötssmör
- 4mskrismjölk eller havremjölk
- 1krmhavssalt
Så lagar du
Skär vattenmelonen i 2 centimeter tjocka skivor och skär bort skalet.
Aprikoskräm
1. Sila av aprikoserna.
2. Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en slät smet.
Nötkex
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Mortla solrosfrö och pumpafrö till stora smulor. Eller kör i matberedare.
3. Blanda alla ingredienserna i en skål med en sked. Lägg på ena hälften av ett bakplåtspapper och vik den andra delen över.
4. Kavla smeten tunt. Dra bort pappret från ena sidan och baka på plåt i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna något innan servering så att den stelnar ordentligt.
Servering
1. Se till att det är bra glöd på grillen eller att grilljärnet är riktigt varmt. Strö lite lite salt på melonen.
2. Grilla på grillen eller grilljärnet i en halv minut på vardera sida. De ska få ränder innan man vänder.
3. Lägg upp på tallrik och servera direkt. Spritsa aprikoskrämen över melonen och toppa med frökexen.