Grillad njurtapp med rotsaker och rödvinssås

Publicerat:
2019-07-02Tillagningstid:
Ingredienser
3 - 4portioner
- 1stnjurtapp, ca 600-700 g
Grillade rotsaker
- 3strödlökar
- 3stmorötter
- 3stpalsternackor
- 3stsolovitlökar
- rödvinssås (se relaterat recept)
Så lagar du
SE MER: 5 styckdetaljer att ha koll på
Rotsaker
1. Förbered din eldstad och tänd brasan.
2. När elden blivit en fin kolbädd lägger du ner de oskalade rotsakerna direkt på kolet. Vänd runt med jämna mellanrum. Rotsakernas skal fungerar som folie och när de är genomgrillade skrapar du av skalet med en kniv innan servering.
Njurtapp
1. Lägg ner njurtappen direkt på kolet. Salta och peppra.
2. Vänd runt köttet så att båda ytorna får ligga på kolet. Låt sedan njurtappen vila på en varm, platt sten i eldstaden tills innertemperaturen är ca 60 grader (för medium rare).
3. Servera med rotsakerna och en rödvinssås.
Tips
Morötter kan få en lite besk smak (i snabbt uppdrivna morötter hinner inte den söta smaker utvecklas). Välj därför dina morötter med omsorg.
Prova gärna kålrot och rotselleri som blir fantastiskt goda på grillen.