Grillad portabello med örtsmör

Publicerat:
2016-07-22Tillagningstid:
Grillad svamp med smakrik fyllning blir en häftig start på middagen. Om du inte vill grilla kan du steka svampen i 225 grader i ugnen i 6–7 minuter.
Ingredienser
4portioner
- 4 stora portabellosvampar eller 8 skogschampinjoner
- 75gsmör, rumsvarmt
- 2vitlöksklyftor, färska
- rivet skal av 1/2 citron
- 1tskpressad saft av citron
- 1mskfinhackad färsk rosmarin
- 2-3krmsalt
- 1krmnymalen svartpeppar
- ugnsfolie
Servering:
- vitt bröd
Så lagar du
1. Blanda smöret med pressad vitlök, citronskal och- saft tillsammans med rosmarin. Ta bort foten ur svamparna.
2. Forma fyra ”skålar” av kraftig aluminiumfolie och lägg en svamp i varje. Salta och peppra. Fördela smöret och lägg det hela på den varma grillen. Sätt på lock och låt svampen baka tills den är genomstekt och smöret smält, 6-10 min.
3. Låt det hela svalna en smula och servera, ev med lite bröd.
Dryckestips
2015 Jacob’s Creek Semillon Chardonnay, Australien
Nr 16434, 69 kr
eller
2015 Fleur du Cap Chardonnay, Sydafrika
Nr 2015, 100 kr
Alkoholfritt:
2013 Rawson’s Reatreat Semillon Chardonnay, Australien
Nr 1911, 55 kr