Grillad pumpa med mozzarella

Grillad pumpa med mozzarella.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ugnsrostad butternutpumpa med rosmarin, chili, vitlök och mozzarella.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    butternutpumpa på ca 1 kg
  • ca 1 msk
    finhackad färsk rosmarin
  • 1st
    röd chili, urkärnad och finhackad
  • 2st
    vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 2-3 msk
    olivolja
  • 1tsk
    flingsalt
  • ca 200 g
    ruccola
  • ½
    planta basilika
  • 250g
    buffelmozzarella, riven i mindre bitar
  • rivet skal från 1 citron
  • ½dl
    rostade pinjenötter

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela och kärna ur pumpan. Skär bort skalet och dela köttet i ca 1 cm tjocka klyftor.

2. Blanda rosmarin, chili, vitlök och olivolja i en stor skål. Vänd pumpan i kryddorna och lägg upp dem i en ugnsfast form. Strö över flingsalt.

3. Sätt in pumpaklyftorna i ugnen i 25–30 minuter. Pumpan ska vara mjuk inuti och ha fått fin färg.

4. Lägg upp klyftorna på tallrik, riv över citronskal och lägg på riven mozzarella medan pumpan fortfarande är varm.

5. Toppa med sallad och basilika. Ringla över olivolja, strö över lite flingsalt och strössla med rostade pinjenötter.

Dela det här receptet med dina vänner!