Grillad pumpa med mozzarella

Publicerat:
2013-10-23Tillagningstid:
Ugnsrostad butternutpumpa med rosmarin, chili, vitlök och mozzarella.
Ingredienser
4portioner
- 1stbutternutpumpa på ca 1 kg
- ca 1 mskfinhackad färsk rosmarin
- 1ströd chili, urkärnad och finhackad
- 2stvitlöksklyftor, skalade och finhackade
- 2-3 mskolivolja
- 1tskflingsalt
- ca 200 gruccola
- ½planta basilika
- 250gbuffelmozzarella, riven i mindre bitar
- rivet skal från 1 citron
- ½dlrostade pinjenötter
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela och kärna ur pumpan. Skär bort skalet och dela köttet i ca 1 cm tjocka klyftor.
2. Blanda rosmarin, chili, vitlök och olivolja i en stor skål. Vänd pumpan i kryddorna och lägg upp dem i en ugnsfast form. Strö över flingsalt.
3. Sätt in pumpaklyftorna i ugnen i 25–30 minuter. Pumpan ska vara mjuk inuti och ha fått fin färg.
4. Lägg upp klyftorna på tallrik, riv över citronskal och lägg på riven mozzarella medan pumpan fortfarande är varm.
5. Toppa med sallad och basilika. Ringla över olivolja, strö över lite flingsalt och strössla med rostade pinjenötter.