Grillad radicchio med vinägrett och grönmögelost

Publicerat:
2018-09-24Tillagningstid:
Stora smaker på en liten grill. Varför begränsa sig till grillkorv när man kan göra en lyxig vegetarisk rätt som bjuder på stora smaker!
Ingredienser
4portioner
Sallad
- 1ststor raddichio (eller rosésallad)
- 1stpäron i klyftor
- 1dlröstade hasselnötter (grovt hackade)
- 1dlgrönmögelost t.ex. Blå Kornblomst
Vinägrett
- 4mskolivolja
- 2mskcitronsaft, gärna från grillad citron
- 1mskhonung
- ½tskhavs- eller flingsalt
- 1krmsvartpeppar (nymalen)
Så lagar du
1. Vänd ihop vinägretten genom att blanda alla ingredienser.
2. Klyfta radicchion men låt stammen hålla ihop klyftorna. Pensla den med olivolja och grilla den på hög värme tills den bara precis ”säckar ihop” lite.
3. Arrangera salladen på en tallrik ringla över vinägretten, toppa med päron, hasselnötter och smulad ost. Droppa över resterande dressing och dra ett varv med svartpepparkvarnen över.
Tips
Självklart kan man laga denna härliga rätt i en panna på spisen eller på vilken grill som helst!