Grillad röding med senapskräm

Publicerat:
2017-06-14Tillagningstid:
Helgrillad fisk är något av det mest tacksamma att lägga på grillen. Röding är enkel att grilla och fylls här med persilja, citron och smör för att lyfta smakerna. Saftigt och mycket gott!
Ingredienser
4portioner
- 2rödingar, á 400 g (hela, urtagna fiskar)
- 1citron
- 1knippa(or)bladpersilja
- 50gsmör
- salt och svartpeppar
Senapskräm
- 1burk(ar)créme fraiche, 250 g
- 1mskdijonsenap
- skal från 1 citron
- salt och svartpeppar
- 2-3mskfin olivolja
Så lagar du
1. Skär några snitt genom skinnet i fisken med ett par centimeters mellanrum.
2. Skiva citronen och pilla ner en citronskiva, lite smör och persilja i varje snitt.
3. Salta och peppra på in- och utsida. Fyll ”magen” med persilja, smör och resterande citronskivor.
4. Lägg fisken på grillen i indirekt värme och grilla i cirka 20 minuter under lock, tills köttet släpper från benen.
5. Gör senapskrämen. Blanda créme fraiche med senap och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner lite god olivolja.
6. Servera rödingen med färskpotatis och senapskräm.