Grillad sparris med parmesansås

Publicerat:
2021-09-01Sparris är en favorit på grillen och med denna parmesansås så blir det ännu lyxigare!
Ingredienser
4portioner
Grillad sparris med parmesansås
- 1bunt grön sparris
- 1bunt vit sparris
- 1stcitron
- 1stschalottenlök
- 50gparmesan
- 2dlnaturell yoghurt
- 3mskmajonnäs
- 4sardellfiléer
- 1dlmjölk
- 1klyfta(or)vitlök
- 1bunt ruccola
- olivolja
Så lagar du
- Skala sparrisen och förkoka den vita sparrisen i lättsaltat vatten med lite pressad citron.
- Riv parmesan och rör ner med yoghurt, mjölk, majonnäs, hackad sardell och riven vitlök.
- Smaka av med salt, svartpeppar och citron.
- Pensla sparrisen med olivolja och grilla runtom. Den gröna sparrisen kräver lite längre grillningstid än den förkokta vita. Den är färdig då den ger efter när man klämmer på den.
- Skär den grillade sparrisen i bitar och marinera i finhackad schalottenlök, olivolja och citronjuice.
Tips! Blanda inte ner sparrisen i ostdressingen, då försvinner sparrisens förfinade smak. Servera istället med ruccola vid sidan och ringla dressingen över.