Grillad sparris med parmesansås

Grillad sparris med parmesansås

Publicerat:

Sparris är en favorit på grillen och med denna parmesansås så blir det ännu lyxigare!

Ingredienser

4portioner

Grillad sparris med parmesansås

  • 1
    bunt grön sparris
  • 1
    bunt vit sparris
  • 1st
    citron
  • 1st
    schalottenlök
  • 50g
    parmesan
  • 2dl
    naturell yoghurt
  • 3msk
    majonnäs
  • 4
    sardellfiléer
  • 1dl
    mjölk
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    bunt ruccola
  • olivolja

Så lagar du

  1. Skala sparrisen och förkoka den vita sparrisen i lättsaltat vatten med lite pressad citron.
  2. Riv parmesan och rör ner med yoghurt, mjölk, majonnäs, hackad sardell och riven vitlök.
  3. Smaka av med salt, svartpeppar och citron.
  4. Pensla sparrisen med olivolja och grilla runtom. Den gröna sparrisen kräver lite längre grillningstid än den förkokta vita. Den är färdig då den ger efter när man klämmer på den.
  5. Skär den grillade sparrisen i bitar och marinera i finhackad schalottenlök, olivolja och citronjuice.

Tips! Blanda inte ner sparrisen i ostdressingen, då försvinner sparrisens förfinade smak. Servera istället med ruccola vid sidan och ringla dressingen över.

Dela det här receptet med dina vänner!